WAT ANDEREN ZEGGEN

Emily Maas

Programmamanager MRDH Traineeship Adviseur G4 Traineeprogramma's

Suzanne is een vakvrouw met een hart van goud. Ik heb zelf deelgenomen aan haar trainingen en huur haar in voor trainingen voor mijn medewerkers. Alle keren heeft ze mijn verwachtingen overtroffen. Zij weet ervoor te zorgen dat je het uiterste uit jezelf haalt, met toch een duidelijk respect voor jouw grenzen. Juist door deze balans tussen veiligheid en de positief kritische aanpak, zijn er blijvend enorme stappen gemaakt binnen een paar dagen!

In haar rol als opdrachtnemer levert ze zeer hoge kwaliteit in haar producten. Zelfs de mensen die eerst nog bedenkingen hebben, weet ze op warme wijze mee te krijgen, met prachtige resultaten.

Cock van der Bruggen

Interim manager| Projectmanager @ Sterk Techniek Onderwijs Rotterdam Zuid

Ik heb een ongelooflijk sterke training teambuilding gevolgd bij Suzanne. Incompany in twee dagen tijd weet Suzanne op een prettige en indringende manier de diepte in te gaan op persoonlijk niveau en tegelijkertijd te zorgen dat de samenwerking in het team een gedegen fundament krijgt. Suzanne is betrokken, biedt veiligheid, is zorgvuldig en nauwkeurig in haar interventies en weet met "kleine' vragen grote dingen bij mensen teweeg te brengen. Een toptrainer die ik nog zelden ben tegen gekomen.

Els Dokter

Organisatieadvies en Teamontwikkeling

Ik heb Suzanne leren kennen als een zeer bevlogen en betrokken coach en trainer. Tijdens de training Persoonlijk Leiderschap weet ze de deelnemers op hun gemak te stellen én op scherp te zetten. Ze zet zich met al haar expertise en ervaring in om je te begeleiden je persoonlijke doelen scherp te krijgen en er stappen in te kunnen zetten. Stappen die ik zelf niet voor mogelijk had gehouden.
Ze benoemt wat ze ziet en bevraagt je over datgene wat je nodig hebt. Ze laat bijzonder goed de stilte zijn werk doen en voelt  steeds goed aan wat er moet gebeuren. Ze schroomt niet om haar eigen kwetsbaarheid en levenservaring in te brengen, wat ik als ontzettend bijzonder en waardevol heb ervaren.

Caro Brumsen

Opleider Ziekenhuisartsen| Internist-Endocrinoloog@ Haaglanden Medisch Centrum

Ik vond de training Persoonlijk Leiderschap heel bijzonder, nog nooit zoiets meegemaakt. Een training die je echt uit je comfortzone haalt - mits je daarvoor openstaat. Maar dan werkt het ook. Ik heb er veel aan gehad en zou hem van harte aanbevelen aan mensen die echt willen veranderen!

Kevin Miley

Senior Consultant @ Motivaction

Als ik iemand iets vertel over de training dan geef ik aan dat ik het niet leuk vond. Maar het heeft mij wel heel veel gebracht. Ik ben er enthousiast over en ik kan het anderen aanbevelen. Als je, zoals ik, probeert er alles uit te halen wat je kan, dan brengt dat met zich mee dat je flink met jezelf geconfronteerd wordt. Die confrontatie maakt dat je veel leert. Dat ik mijn doelen heb bereikt, maakt mij  zelfverzekerder. Om eerlijk te zijn: je vervalt af en toe in oude patronen. Het is de kunst om dat te herkennen en doorbreken. Op zakelijk vlak heb ik af en toe de diverse sheets er weer bij gepakt om het weer even scherp in mijn hoofd te krijgen. Dat helpt!

Theun Creton
Resultaatgerichte coach, procesbegeleider en kwartiermaker @Werkplaats4

In interactie met anderen sta ik niet alleen. Het ouderlijk huis en voorouders staan als een uitdijende piramide achter mij. De mate waarin oude patronen mijn dagelijks handelen sturen, zowel in mijn werk, als thuis en met vrienden, is vele malen groter dan dat ik mij bewust ben. Suzanne brengt versnelling in mijn levenslange ontwikkelingsproces . In het ‘hier en nu’ binnen de groep - raakt zij mijn patronen aan en laat zij mij deze onderzoeken. Dit alles met de intentie om terug te komen bij mijzelf en verantwoordelijkheid te nemen voor wat belangrijk is voor mij. Ik verdien mijn geld met interveniëren in organisaties en teams. Suzanne heeft mijn professionaliteit hierin in korte tijd flink vergroot. Ik durf te vertrouwen op de raadgever in mij. 

Anneke Sluiter

Directeur @ Stichting Intermin

'Hogere coachkunde' dat is waar Suzanne aan doet. Ik heb Suzanne leren kennen als iemand die oprecht geïnteresseerd is in anderen. Ze wil gedrag snappen, voelt intuïtief veel aan en ze heeft lef. Ze laat iedere deelnemer verantwoordelijkheid nemen voor zijn/haar eigen leerproces en dat van de groep. Vanuit die gelijkwaardigheid heeft Suzanne mij geholpen om mijn gedrag en reflexen beter te begrijpen. Na de week in de Reiskoffer ging ik naar huis met nieuwe inzichten en met handvatten om dingen in de praktijk anders te doen. Heel waardevol.

Ludwig Segers

Owner @ Segers International Transport 

Wij hebben al verschillende keren gebruik gemaakt van de expertise van Suzanne en zijn hierover zeer tevreden. Zowel wijzelf als onze medewerkers hebben met haar gepraat en het feit dat ze met een heel open vizier kijkt en luistert naar alle verhalen en commentaren is vaak eigenlijk al genoeg om deels eigen conclusies te trekken waar de schoen wringt.
Als we in een nabespreking de gesprekken evalueren komen er nog vaak verrassingen uit waar je zelf eigenlijk nog niet echt over nagedacht had. Het voegt dus echt iets toe!

Henk Viersen

Afdelingsmanager Vergunningen en Handhaving @ Rijksdienst voor Ondernemend Nederland

De door mij gevolgde trainingen bij Suzanne zijn voor mij life changing geweest. Ik heb daar in een veilige omgeving mogen 'ervaren' dat je dingen ook in het 'echte leven' kunt uitproberen en toetsen wat jouw gedrag en overtuigingen met anderen doet. Zowel voor mijn werk als privé was dit voor mij zeer waardevol. 

Onder deskundige begeleiding ga je de confrontatie met jezelf en je leerdoelen aan.

Bas Hüsstege

Manager Markt & Innovatie@ Bibliotheek AanZet

Integer en open. Professioneel en veilig. Doelgericht en verantwoordelijk. 

Dat zijn de woorden die de training persoonlijk leiderschap die ik bij Suzanne heb mogen volgen, goed omschrijven. Effectief werken aan leiderschap betekent voor mij heel bewust bezig zijn met een leerdoel. Uit m’n comfort zone stappen, experimenteren, patronen doorbreken, risico’s nemen. Geen walk in the parc, echt hard werken. Ik voelde me daarin door Suzanne heel serieus genomen. En gezien. De training heeft me geholpen om op een nieuwe manier naar mijn eigen rol, zowel in werk als privé, te kijken. Iedereen die het aandurft om aan zichzelf te werken, ambitie heeft en een gezonde dosis nieuwsgierigheid bezit, adviseer ik om eens met Suzanne kennis te maken. 

Nicolette van der Horn

Eigenaar@Nicolettereizen|organisatietalent

De training Persoonlijk Leiderschap heeft mij vooral meer inzicht gegeven in mijzelf. Hoe ik beter en milder voor mezelf mocht zijn. Hoe ik anders kan kijken naar 'verandering'. Wat me weerhield van het aangaan van veranderingen. Hoe de onbekende groep naar mij keek en hoe zij over mij dachten. Soms confronterend, soms ontroerend. Het leert je helemaal stil te staan bij jezelf. Kritisch naar jezelf te kijken. Meer trots op jezelf te zijn. Complimenten van anderen te ontvangen. Te leren van de verhalen van de anderen in de groep. Los te komen van ingesleten patronen. Inmiddels ben ik een paar jaar verder en een hoop veranderingen aangegaan die me nieuwe energie en geluk hebben gebracht. Ik stap ook echt nog steeds in mijn eigen valkuilen, alleen  detecteer ik ze nu sneller. 

Anouk Broeren

Algemeen Fysiotherapeut| Oedeemtherapeut| Handtherapeut @ Sens Gezondheidszorg

Inmiddels is het alweer 15 jaar geleden dat ik bij Suzanne de training Persoonlijk Leiderschap heb gevolgd. Na al die jaren zijn er nog steeds momenten dat ik hieraan terugdenk. In een kwetsbare periode begon ik de training en ik vond het een enorme uitdaging. Het is geen voorgekauwd programma, maar het geeft ruimte om zelf invulling te geven aan wat je nodig hebt, waarbij je jezelf diep in de ogen moet durven aankijken en zelf aan je doelen moet werken. Hierdoor wordt het zoveel meer waardevol en het effect vele malen groter. Je blijft leren en verwonderen, ook na de training. Het vraagt inzet en commitment en soms is het eng, want kwetsbaar, maar het is het meer dan waard. Suzanne weet daarbij een omgeving te creëren die veilig en vertrouwd aanvoelt, maar niet te comfortabel, zodat je wel tot actie moet komen. 
Zoek je een training waar je een leven lang plezier aan hebt en ben je bereid echt naar jezelf te kijken, dan ben bij Suzanne zeker op de juiste plek.

Renske Solkesz

Senior Adviseur @ Schuttelaar & partners

Ik deed het traject Persoonlijk Leiderschap toen ik bezig was met de vraag 'welke baan past bij mij? ' De week was voor mij een soort geestelijke schoonmaak, waarbij ik iets terugvond wat ik lang vergeten was: mijn talent. Ineens bekeek ik mijn talent met nieuwe ogen. En ik begreep een aantal patronen in de interactie met anderen beter. Het traject met Suzanne bracht me zo zelfinzicht en richting voor de zoektocht naar die nieuwe baan.

Sylvia Weijmer

Changemaker| HR specialist| Executive Teamcoach en Trainer@HRM huis

Een training bij Suzanne is eigenlijk geen training maar een ervaring die ware inzichten verschaft, waar je aansluitend met jezelf niet meer omheen kan. Ik heb enkele keren een weekprogramma bij Suzanne gevolgd. Door intensief te werken met mensen die je in eerste instantie niet kent, kom je jezelf en elkaar continu tegen. Dit heeft bij mijzelf gedrag blootgelegd waar ik mij al wel enigszins bewust van was maar de impact die dat had op andere mensen was voor mij nog nooit zo helder. Nu ik mij daar bewust van ben, kan ik ook bewuster kiezen voor hetzelfde of ander gedrag. Ik heb bij Suzanne geleerd wanneer mijn kwetsbaarheid mijn kracht is en waar ik het eigenlijk alleen maar hoef te laten zien. In een veilige en uitdagende setting, die Suzanne als geen ander weet te creëren, ontstaan er langzaam openingen achter deurtjes die nog dicht zaten en voel ik mij als mens enorm gegroeid. 

Bouwine Lokkerbol

Owner @ Bureau Lokkerbol

Deze training is een aanrader voor mensen die confrontatie niet uit de weg gaan en écht resultaten willen boeken. Suzanne neemt haar eigen kwetsbaarheid mee in de training persoonlijk leiderschap. Dat maakt het heel menselijk én krachtig. Ze weet hierdoor razendsnel met je in verbinding te komen en in de groep onderlinge verbindingen te leggen. Ik genoot van haar open, positieve, alerte en stimulerende houding. En: wat een ervaring neemt Suzanne mee! De training bood mij tijd om stil te staan bij wat ik wil veranderen, waar ik tevreden mee ben en graag wil behouden. Het is een interessant proces. Als ‘projectgroep’ ben je ook verantwoordelijk voor het groepsproces. Zo werk je samen aan elkaars doelen zonder de verantwoordelijkheid hiervan over te nemen. Het is ook zeer leerzaam om van dichtbij mee te maken wat andere projectgroepleden willen veranderen teneinde een ander leven te leiden. Dat leidde tot compassie met die ander en ook weer tot meer compassie met mezelf.

Franka Hendriks

Program Manager @ Elsevier, RELX 

Suzanne is een geweldige coach en cursusleider! Voor mij (en voor alle anderen in de groep) waren er echte eye-openers die je verder helpen in je baan, maar ook in het leven. Ze stelt zichzelf kwetsbaar op, waardoor je daar zelf ook de kans voor krijgt, en nieuwe benaderingen kan en durft uit te proberen. Ze zorgt voor veel interactie binnen de groep en je leert hierdoor van elkaar. Ze is daarnaast een lief en betrouwbaar persoon met veel mensenkennis!  Ik heb al meerdere mensen en familieleden aangeraden om contact met haar op te nemen voor coaching of een cursus.

Frank van der Vorst

Hoofd Backoffice afdeling Publieke Dienstverlening @ Gemeente 's Hertogenbosch

In 2019 heb ik een training persoonlijk leiderschap gevolgd bij Suzanne. Deze training had ik jaren eerder moeten doen. Waar ik gaandeweg de afgelopen jaren in een aantal routines was beland die vanzelfsprekend leken kwam ik er daarachter dat ik een stuk eigenheid had ingeleverd. Die heb ik gelukkig weer teruggevonden. Uiteindelijk was het resultaat beter presteren maar nog belangrijker, het plezier in mijn werk is daarmee ook weer flink toegenomen. Overigens weet ik niet of de toegepaste vorm bij de training voor iedereen geschikt is maar dan kun je natuurlijk altijd eerst een kennismakingsgesprek met Suzanne inplannen en van daaruit bepalen of het passend is. Wat mij betreft zeg ik; “DOEN”.

Martijn Leniger

Projectmanager/Teammanager @ GAC

Suzanne hielp mij in mijn zoektocht toen ik ander werk wilde. Het groepsverband van de training gaf meer invalshoeken en perspectief. De training is “inhouse”. Je stapt uit de hectiek van alle dag en brengt focus aan op jezelf. Dit geldt voor alle deelnemers, waardoor er snel een hechte groep ontstaat. Relevante vraagstukken worden in een veilige omgeving gedeeld. Suzanne zoekt samen met jou naar waar het spannend wordt en gebruikt de groep om dit onderwerp onder de loep te nemen. Zij put uit veel ervaring, kennis en kunde en wat heel gaaf is dat zij ook haar eigen levenservaring gebruikt om jouw perspectief te veranderen. De training is erg intensief. De eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat de training het begin is. Het is daarom fijn dat een terugkomdag onderdeel van de training is. Het resultaat is work in progress: ik blijf er mee bezig en weet ook kleine successen te waarderen. Ik heb concrete voorbeelden van valkuilen en vermijd deze nu eerder en sneller. 

Sara Ghasemi

Contractmanager @ Gemeente Den Haag

Suzanne neemt je mee in de avonturen van je ontwikkeling. Zij zorgt ervoor dat je verbinding zoekt en vindt: met jezelf, je omgeving, anderen. In een veilige omgeving werk je aan je doelen. Suzanne  leidt je in je proces. Zij benadert je ontwikkeling op een positieve en open manier. Niets is fout. Het is pittig, maar het resultaat is het zeker waard en na de training voel je je een winnaar. Haar training is geschikt voor iedereen, voor elk probleem, voor jong en oud. Ze brengt je telkens tot een hoger niveau. Ik gun iedereen deze ervaring. Ik gun iedereen Suzanne. 

Paula Ackermann

Eigenaresse Houtmeid | Woodprintartist

Suzanne is een inspirerend en warm persoon. In de training die ik bij haar heb gevolgd wist zij mij aan het werk te zetten. Zij heeft mij een spiegel voor gehouden en mij anders te laten kijken naar zaken en anders te handelen en denken dan ik gewend ben. Het terugvallen in het aloude patroon is zo makkelijk. Door haar methode kom je er zelf achter waar de kern van de uitdaging ligt en daar mee aan de slag te gaan. Suzanne kan opvallend goed luisteren, helder duiden en positief confronterend handelen. Ik heb veel van haar geleerd dat ook daadwerkelijk beklijft. 

Rob Hazelhoff

Directeur Bouwkundig Adviesbureau

Suzanne heeft mij 2 dagen incompany met ons team op een zeer prettige en bijzondere manier het samenwerken laten ervaren. Haar manier van training is zo gevormd dat ze, zonder dat je het merkt, een team zichzelf kan laten ontwikkelen. De wijze van feedback is bijzonder knap afgestemd op de terplaatse gevormde situatie. Suzanne, bedankt voor je goed afgestemde training!

Christel Leijten

Geestelijk Verzorger@ Elisabeth TweeSteden Ziekenhuis

Najaar 2014; een paar maanden eerder haalde ik mijn masterdiploma geestelijke verzorging en stond ik, na 25 jaar kappersvak, op de drempel van een nieuwe carrière. Ik wilde heel graag in het ziekenhuis werken maar het leek erop dat daar voor mij geen plaats was. De toekomst was mistig en ik stond stil. Voor iemand die graag het overzicht heeft en van snelheid houdt, was dat lastig uit te houden. Daar werd ik onzeker en wankel van en liep ik vast in oude patronen.

Henri Rijksen adviseerde mij om met Suzanne in gesprek te gaan, een schot in de roos!
Ik voelde me door haar gezien en gehoord. Suzanne kwam in korte tijd bij de kern. Door haar manier van coaching (luisteren, bevragen en spiegelen), kon ik weer bij mezelf komen, vertrouwen houden en mijn eigen weg blijven bewandelen. Ik heb haar leren kennen als een warm, betrokken mens met een enorme schat aan professionele tools.

Voorjaar 2015; mijn droombaan gekregen in het ziekenhuis.

Peter

Ik kijk met veel positief gevoel terug op de training Persoonlijk Leiderschap. Deze valt echt op t.o.v. andere trainingen door de mix van paar dagen in een groep zijn, afpellen van te net geformuleerde verbeterpunten naar de werkelijke kern die aangepakt moet worden en de impact van wat er gebeurt binnen de groep. Los van de scope heeft deze training bij mij de meeste indruk gemaakt m.b.t. wat er in beweging wordt gezet. Zeer bijzondere ervaring, hier speelt Suzanne ook een cruciale rol met haar openheid en interventies.

Hugo

Ik uit meer over hoe ik me voel. Ik benoem meer dat het te druk is en ik geef mijn grenzen aan. Het idee en de ervaring te kunnen veranderen geeft ook weer nieuwe energie.

Marleen Westerop

Trainer en Coach Effectiever en relaxed werken

Ik heb een training persoonlijk leiderschap bij Suzanne gevolgd. Suzanne is een zeer kundige trainer en coach. Ze laat niets liggen en gaat echt de diepte in als dat nodig is. Er ontgaat haar niets. Knap hoe zij de deelnemers een spiegel weet voor te houden!

Sandra Galjaard

Verandergids| Business Consultant| Sociale Innovatie| Sociale Media

Als je op zoek bent naar een recht toe recht aan training, waarbij je met wat theorie aan de slag gaat en wat rollenspellen speelt, moet je niet bij Suzanne aankloppen. Maar wie wil dat deze dagen nog? Suzanne hanteert een geheel eigen manier van 'trainen' die gelukkig sterk afwijkt van de standaard, waardoor je een week lang bijzonder intensief aan jezelf en je doelen werkt. Ik heb de 'training' ervaren als een belangrijk omslagpunt. Het heeft mij exact op het juiste moment het juiste resultaat gegeven. Suzanne heeft super goede 'antennes' die ze ook gebruikt tijdens de trainingen. En daarnaast is het gewoon een supertof mens!